Flexibele lighting

FLUX

Sinds we met Elasta, in het kader van het 5X5 project van Design Kortrijk onder de werktitel ‘Guardian Angel’, voor het eerst experimenteerden met rekbare verlichtingstoepassingen, zijn beide bedrijven trots om nu de opvolger te kunnen voorstellen: FLUX | flexible lighting.

FLUX werd ontwikkeld op basis van een exclusieve productietechniek van Elasta waarmee geleidende garen op een duurzame manier worden aangebracht in een flexibele textieldrager. Op deze drager kunnen via een door ons ontwikkelde productielijn individueel aanstuurbare LED's worden aangebracht. De band behoudt na dit proces zijn oorspronkelijke flexibiliteit en kan daardoor op unieke manieren geïntegreerd worden in een breed spectrum van toepassingen.

Het huidige productieproces kan op maat van elke nieuwe toepassing worden ingesteld. Niet alleen de elastische band en de carrier kunnen aangepast worden naar eigen smaak, wens en nood, ook de lengte van de band, het aantal LED's én het lichtschema zijn volledig personaliseerbaar. Hiermee is FLUX een toonbeeld van flexibiliteit, veelzijdigheid én aanpasbaarheid. 

Benieuwd hoe de FLUX ook in uw producten of diensten kan geïntegreerd worden?
Contacteer ons voor meer informatie op info@flux-lighting.be.

Elasta is gespecialiseerd in diverse soorten stoffen, zowel elastisch als non-elastisch. De belangrijkste markten van Elasta zijn de textiel- en meubelsector. Steeds weer worden unieke producten ontworpen voor uiteenlopende industriële sectoren. De mogelijkheden reiken mijlenver dankzij de aanwezigheid van een brede keuze aan producten, methodes en technieken. Elk product komt tot stand door middel van een hechte samenwerking met de klant (info@elasta.be).